Als baby draaide ik de hete kraan open

Toen de kleine Cleo nog maar negen maanden oud was, badderde haar moeder haar in de gootsteen. “Ik draaide de hete kraan open en toen mama erachter kwam, was het al te laat.” Haar moeder zette Cleo onder de lauwe kraan en belde de huisartsenpost, waar ze meteen terecht konden. Vanaf daar werden ze doorverwezen naar het ziekenhuis.

In het ziekenhuis onderging Cleo meerdere behandelingen. Maar na de eerste opname, volgden nog vele operaties. “Toen ik in groep 5 zat, werd ik weer geopereerd. Er ging iets mis waardoor ik vijf maanden op krukken moest lopen.” Niet alleen maar vervelend, want ze mocht met gym binnenblijven en dat vonden haar vriendjes en vriendinnetjes maar al te fijn. “Ik mocht altijd één iemand kiezen die met mij binnen mocht blijven, dus ik kreeg veel aandacht.”

Zo’n uitdaging als vijf maanden op krukken lopen, heeft de 10-jarige Cleo ook dichter bij haar vriendinnen gebracht. “Een vriendinnetje hielp mij altijd door mijn krukken vast te houden als ik naar de wc moest. Dat was wel heel lief.” Niet alleen op school werd ze gesteund. Ook thuis heeft ze een hele lieve oppas die haar brandwonden altijd masseerde. “Ik heb een hele goede band met haar en zie haar eigenlijk als mijn beste vriendin. Toen het ongeluk gebeurde, was zij er ook bij. Ze heeft het hele behandeltraject aan mijn zijde gestaan, net als mijn lieve moeder. Voor de fotoshoot van vandaag, heeft ze mijn haren vanmorgen vroeg nog ingevlochten.”

Naast haar vriendinnen op school, heeft ze ook veel vrienden gemaakt op de kinderweek van Stichting Kind & Brandwond. “Ik ben voor het eerst mee geweest toen ik 8 jaar was en vond dit meteen echt superleuk. Dit jaar heb ik Guusje ontmoet.” Ze vertelt maar al te graag hoe. “Ik lag op een pingpongtafel te genieten van de zon toen Guusje naast mij kwam liggen. Sindsdien zijn we vriendinnetjes en we hebben de hele week samen een stapelbed gedeeld. Maar ik kan niet bovenin liggen hoor, want dan rol ik eruit!”